Г-жа Митрофанова мисля, че трябва да спре да се изявява по медиите, каза

...
Г-жа Митрофанова мисля, че трябва да спре да се изявява по медиите, каза
Коментари Харесай

Петков: Митрофанова трябва да спре да се изявява по медиите

" Г-жа  Митрофанова  мисля, че трябва да спре да се изявява по медиите ", сподели министър председателят в оставка Кирил Петков във връзка абсурда с изгонените от България съветски дипломати. 

" Нито един посланик не би трябвало да си разрешава да дава ултиматуми на българската страна със период от 24 часа в 12 часа. Да, в действителност 70 чиновници от Руското посолство е една сериозна численост, която си отива, но остатъчната численост 43 чиновници, също е доста висока. Ние имаме единствено 12 чиновници в посолството в Русия те имат 43. Ако 43 им се вижда дребна численост, дано видят останалите посолства в Европа ", разяснява Петков абсурда с изгонването на съветските дипломати. 

" Дипломатическите отношения трябва да продължат. Ние имаме история. Нашите нации са приятелски нации. Но това, което не би трябвало да си мисли никоя страна, че нечий си посланик може да слага условия на една независима свободна България от през днешния ден за на следващия ден. Няма по какъв начин да се случи. Държим си на позицията. Моята молба в действителност е към Руското посолство е да отдръпват тази нота и този вид закани да бъдат поправени и да и бъде направена забележка, че тя няма право да поставя на линията връзките сред нашите две страни ", безапелационен е Петков. 

" Трябва да се каже ясно, че няма заплаха за каквото и да било, просто госпожа Митрофанова се пробва да играе на страховете на хората. Аз мисля, че от Външно министерство на Руската страна ще й кажат да смекчи този звук, тъй като той не е работлив ", уверен е Кирил Петков. 

" Изцяло сам го направих ", отговори Петков на журналистически въпрос кой е предложил Асен Василев за претендент за министър председател. 

" Трябва да покажем на целия български народ, че няма пост или позиция, която да е по-важна от това да спасим България от рецесия. Това, което аз споделих в моето видео, индивидът за който аз сложих моето име зад него, човек с който започнахме смяната рамо до рамо-Асен Василев е с безупречна известност, невероятна почтеност. Аз съм горделив да продължим един до друг, да продължим работата, която започнахме ", по този начин Кирил Петков разяснява номинацията на " Продължаваме Промяната ".

" Самият кабинет по кое време ще се реди, дано го оставим за следващата седмица. Аз съм напълно зад Асен Василев и неговата номинация ", добави Петков.

Петков направи ревизия на интерконктора с Гърция. Той напомни, че кабинетът му е извършил обещанието си да има газ в тръбите до 1 юли.

" Видях 42 бара напълнени тръби. Вече публично имаме различно трасе. Това е същинската диверсификация. А азерският газ е в пъти по-евтин от този на " Газпром ", безапелационен бе Петков. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР